De Nederlandse Influenza Stichting

is opgericht op 5 juni 2018.

Het RISN nummer is: 858860156.

De NIS heeft de ANBI-status. Dat betekent dat giften aan de NIS afrekbaar zijn voor de belasting.

Beloningsbeleid:

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding. Ook geen onkostenvergoeding.

Beleidsplan:

1. Mede-organiseren van een overleg van alle betrokkenen bij de griepprik.
  2. Organiseren van een Nationale Griepprik dag als aftrap voor een campagne over griepvaccinatie.
  3. Verbeteren van de social media communicatie in het debat over griepvaccins, met een Nederlandse versie van de Influenza Hub.
  4. Onderzoeken de mogelijke inzet van stimulansen voor de vaccinatie van zorgprofessionals.

Activiteitenverslag vanaf juni tot oktober 2018

Na de oprichting zijn kennismakingsgesprekken gevoerd met het Nationaal Influenza Centrum, het Nivel, het RIVM, Health-Holland, HollandBio, Vaccinatiezorg, Netherlands Antibiotic Development Platform (NADP).

In Saskatoon, Canada, werd het One Health Congres bezocht. In Beijing wasde NIS tegenwoordig op de 2018 World Influenza Conference. De NIS was ook aanwezig op het Outbreak Management team van het RIVM.

Lezingen werden gegeven op de Conferentie over HRM in de zorg in Den Bosch en bij ACTIZ voor HRM-medewerkers (2x).