Skip to content

We zijn net het nieuwe jaar in en griep blijft rondrazen. Het lijkt erop alsof de helft van Nederland ziek op bed ligt en dit dreigt voor een zorginfarct te zorgen.

Griep blijft rondrazen in 2023

Voorzitter Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose(NVALT) waarschuwt dat de griepepidemie aanhoudt en dan zijn de effecten van de feestdagen nog niet zichtbaar.

Recente cijfers griepklachten

Onderzoeksinstituut Nivel heeft de laatste cijfers laten zien over hoeveel mensen de afgelopen week de huisarts hebben bezocht met griepachtige klanten. Dat is voor de tweede week boven de grens voor een griepepidemie, maar iets minder dan in de week voor kerstmis.

Officieel is er sprake van een griepepidemie als meer dan 58 op de 100.000 mensen naar de huisarts gaan met griepachtige klachten en 10 procent van de onderzochte monsters het griepvirus bevat. Vorige week meldde Nivel 70 inwoners met griepachtige klachten op elke 100.000 mensen.

Griep blijft rondrazen in 2023

Lees het artikel hier snel verder. Voor andere artikelen kun je naar onze Griep in het nieuws pagina en voor meer informatie over de griep kun je terecht bij Beterzondergriep.nl!

Back To Top