U kunt zich HIER aanmelden voor het webinar over de griepprik voor zorgverleners 2021 ‘Een griepprik, waarom zou ik?’

De coronavaccinatie heeft ons geleerd dat vaccineren de enige uitweg is uit de pandemie. Griep (influenza) kan ook leiden tot een epidemie en is ook met vaccineren te voorkomen. De griepprik voor zorgverleners leidt tot minder ziekte bij hen, maar ook tot minder overdracht van het virus aan de patiënten/cliënten of bewoners die zij verzorgen.
Daarom organiseert de Nederlandse Influenza Stichting een webinar waar de vragen over de griepprik, die onder zorgprofessionals leven, beantwoord worden.

Ik krijg nooit griep. Ik ben al gevaccineerd tegen COVID. De griepprik helpt toch niet. Ik word juist ziek als ik de griepprik heb gehad. Dit zijn enkele veelgehoorde redenen om geen griepprik te halen.
Maar wat is ‘griep’ eigenlijk? Wat is het verschil met COVID? Hoe voorkom je dat je griep krijgt? Waarom is het belangrijk om geen griep te krijgen? Waarom was er geen griep in het afgelopen seizoen? En wat belooft dat voor het komende seizoen? Dit zijn veelvoorkomende uitspraken en vragen van mensen. In dit webinar ‘Een griepprik, waarom zou ik?’ gaan we hierop in.
In het webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik. Via een chatfunctie kun je tijdens het webinar alles over de griepvaccinatie vragen aan de sprekers.

Dit webinar is bedoeld voor zorgverleners in alle sectoren van de zorg.

maandag 27 september 2021 van 16.00 – 17.00 uur. U kunt zich HIER opgeven

In dit webinar praten mee:

Jan Kluytmans, arts-microbioloog UMC Utrecht
De griep is een jaar op vakantie geweest. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Daphne van Wees, epidemioloog/gedragswetenschapper RIVM
Hoe denken we over vaccinatie tijdens de coronapandemie?

Jaap Maas, bedrijfsarts Amsterdam UMCHoe staat het met de vaccinatiegraad bij UMC-medewerkers?

Antje de Boer, POH/doktersassistente NVDA

Ted van Essen, voormalig huisarts, voorzitter Nederlandse Influenza Stichting

Met bijdragen van Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris VWS; Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB; René Héman, voorzitter Federatie KNMG; George Kassianos, Royal College of General Practitioners.

De Nederlandse Influenza Stichting organiseert dit webinar in samenwerking met de volgende brancheorganisaties en beroepsverenigingen in de zorg.: NVZ, ActiZ, VGN, NFU, ZKN, Zorgthuis.nu, KNMG, KNMP, NAPA, BPSW, NVDA, FMS, Nederlandse GGZ, KAMG en LAD.

Daphne van Wees
Ted van Essen