Skip to content

Na zijn studie Biochemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Bram Palache een  professionele loopbaan afgelegd als onderzoeker naar de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe geneesmiddelen binnen de farmaceutische industrie.

Hij heeft zich de afgelopen 30 jaar intensief beziggehouden met onderzoek en ontwikkeling van Influenza vaccins. Hij heeft hier meer dan 50 artikelen over gepubliceerd in de medisch wetenschappelijke literatuur. Hij is in 1991 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam op een proefschrift over griep vaccins.

Hij is mede oprichter geweest in 1993 van de European Scientific Working group on Influenza (ESWI), die zich ten doel stelde om de kennis over influenza te verbreden en zodoende bij te dragen aan een effectief beleid voor preventieve maatregelen.

Hij is actief betrokken bij internationale organisaties van de wereldwijde vaccine industrie die in samenwerkingmet WHO en andere gezondheidsorganisaties de noodzaak van griep preventie onder de aandacht te brengen van gezondheidswerkers en risico patienten. Bram houdt zich in deze samenwerkingsverbanden ook bezig met de wereldwijde voorbereidingen om een volgende potentiele grieppandemie zo goed mogelijk te beheersen.

Op basis van zijn kennis over griep en ervaring met vaccins en grieppreventie is hij ervan overtuigd dat een actiever griep vaccinatiebeleid, aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt voor risico patienten en de gezondheidszorg in het algemeen.

Back To Top