Ga naar hoofdinhoud

De griepepidemie die halverwege maart 2022 startte is weer voorbij. De experts van het RIVM, Erasmus MC en het Nivel concluderen dat het aantal mensen met griep sterk is afgenomen. Het griepvirus wordt minder vaak terug gevonden in de afgenomen keel- en neusmonsters van mensen met griepachtige klachten, meldt het RIVM.

Griepepidemie is weer voorbij

De influenza epidemie begon rond december 2021 of januari 2o22 en dit komt waarschijnlijk door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die tot en met begin 2022 golden. Deze maatregelen werken ook tegen de verspreiding van het griepvirus. Het lijkt er nu op dat we kunnen zeggen dat de griepepidemie voor 2022 voorbij is.

griepepidemie is voorbij

Griepprik werkte beter dan verwacht

De griepprik die het afgelopen seizoen is gegeven, bleek beter te werken dan verwacht. Uit voorlopige gegevens bleek het vaccin voor 36 procent te beschermen tegen een infectie met griepvirus type A.

Lees het artikel hier snel verder. Voor andere artikelen kun je naar onze Griep in het nieuws pagina en voor meer informatie over de griep kun je terecht bij Beterzondergriep.nl!

Back To Top